Σύνολο: 0,00 €
Μενού

Σακκόφιλτρα

Αυτό που έχει κυριαρχήσει στην φίλτρανση υγρών (κυρίως νερού) για βιομηχανικές εφαρμογές για την απομάκρυνση φερτών υλών (σωματίδια, χώμα, λάσπη, σκουριά κτλ), είναι τα σακκόφιλτρα (bag filters). Τα σακκόφιλτρα είναι υφασμάτινοι συλλέκτες, που έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές με ένα επιθυμητό ρυθμό διήθησης από 1 έως 1000 μικρά(συνήθως χρησιμοποιούνται στα 100 έως 200 μικρά). Το σακκόφιλτρο λειτουργεί με παρόμοια αρχή με αυτή της μικροδιήθισης. Το υγρό καθαρίζεται με το πέρασμά του από μικρούς, διαπερατούς πόρους. Τα φίλτρα αυτά χρησιμοποιούνται προκειμένου να επεξεργαστούν μεγάλες ποσότητες νερού, με χαμηλό κόστος. Το μήκος των σάκκων και το υλικό κατασκευής τους καθορίζει την ικανότητα κατακράτησης των σωματιδίων. Κατά περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα καθαρισμού τους (με πεπιεσμένο αέρα ή νερό). Μεγαλύτερα συστήματα μπορούν να καθαρίσουν πάνω από 500 m3 / h (multi bagfilters)!pentek-bagfilter-group

Υπάρχουν ειδικές σακούλες για διάφορες χημικές ουσίες (οξέα, λάδια, αλκάλια κ.α). Το υλικό κατασκευής του φίλτρου μπορεί να είναι νάιλον, πολυπροπυλένιο, πολυεστέρας ή πορώδης μεμβράνη (PTFE).

Η Hydragcom μπορεί να σας παρέχει μεγάλη ποικιλία από ανταλλακτικά σάκκων σε διάφορες διαστάσεις(5'', 7'', 10'', 20'', 30'', 40'') και διατομές, καθώς επίσης και ολόκληρα δοχεία σακκόφιλτρων.