Σύνολο: 0,00 €
Μενού

Συχνές Ερωτήσεις

01. Γιατί χρειάζεται να φιλτράρετε το νερό του μπάνιου σας;

Το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο. Το χλώριο είναι μια τοξική χημική ουσία. Χρησιμοποιείται στην επεξεργασία νερού για να μειώσει και να σκοτώσει κάποιες μορφές βιολογικών παραγόντων, όπως τα βακτήρια και τους ιούς που βρίσκονται στα υδατικά συστήματα.
Το χλώριο είναι επιβλαβές όταν το πίνετε, όταν απορροφάται από το δέρμα σας και όταν το εισπνέετε στους πνεύμονές σας, όταν κάνετε ντους. Έχει υπολογιστεί ότι οι υδρατμοί στο μπάνιο σας μπορεί να περιέχουν έως και 100 φορές παραπάνω χλώριο απ' ότι το νερό της βρύσης, γιατί το χλώριο εξατμίζεται από το νερό σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία. Αν κάνετε μπάνιο ή ντουζ με αφιλτράριστο νερό βρύσης εισπνέετε και απορροφάτε το χλώριο από σώμα σας.
Το φιλτράρισμα του νερού που χρησιμοποιείται στο μπάνιο σας, είναι ζωτικής σημασίας για την διατήρηση της καλής υγείας.

Μερικοί από τους κινδύνους που προέρχονται ή επιδεινώνονται από την έκθεση σε χλώριο είναι οι εξής:
* Παθήσεις του αναπνευστικού (τη μύτη, το λαιμό, τους πνεύμονες, τα ιγμόρεια): Το άσθμα, βρογχίτιδα
* Μαλλιά: Ξηρά, εύθραυστα, θαμπά.
* Διαταραχές του δέρματος: Ξηρό, απολέπιση, πιτυρίδα, κνησμός, εξανθήματα (ιδιαίτερα σε βρέφη και παιδιά).
* Ερεθισμούς των ματιών και των λοιπών οργάνων.

Παραπάνω από το ένα ήμισυ της ημερήσιας έκθεσης μας στο χλώριο προέρχεται από το μπάνιο. Το χλώριο δεν είναι μόνο ότι απορροφάται από το δέρμα, αλλά και εκ νέου εξατμίζεται στο ντουζ, εισπνέεται από τους πνεύμονες, και διαμέσου του αίματος μεταφέρεται στα διάφορα όργανα και ιστούς. Στην πραγματικότητα, η έκθεση στο χλώριο από το ένα μπάνιο ή ντουζ είναι ισοδύναμο με τον κίνδυνο από την πόση χλωριωμένου νερού βρύσης μιας ολόκληρης ημέρας.

 

02. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσω φίλτρο νερού στο σπίτι μου;

Όχι απλά είναι απαραίτητο, αλλά είναι ζωτικής σημασίας! Αν μένετε σε πόλη, το νερό χλωριώνεται,οπότε έχει άσχημη οσμή και γεύση. Πολλές φορές επίσης μπορεί να βγαίνει,θολό, καφετί κτλ. Αλλά αυτό είναι το ελάχιστο.Υπάρχουν πολλοί επικίνδυνοι ρυπαντές που είναι καλά ''κρυμμένοι''στο νερό σας. Σύμφωνα με την Greenpeace ''πάνω από 2700 χημικές ουσίες έχουν ανιχνευθεί στο πόσιμο νερό''. Από υπολείμματα φυτοφαρμάκων & εντομοκτόνων μέχρι αντισυλληπτικά & αντιβιοτικά! Αν πάλι μένετε σε χωριό, συνήθως, η χλωρίωση είναι ανύπαρκτη, οπότε εγκυμονεί και επιπλέον ο μικροβιακός κίνδυνος. Γι' αυτό, τοποθετείστε ένα φίλτρο για να μην γίνεστε εσείς το φίλτρο!

 

03. Χρησιμοποιώ εμφιαλωμένο νερό, είναι ασφαλές;

Όχι, απαραιτήτως. Πάρα πολλά εμφιαλωμένα έχουν κριθεί ακατάλληλα. Ιδιαίτερα επικίνδυνοι ρυπαντές (ψευδομονάδες, κοπρανοειδή, αρσενικό κτλ) έχουν ανιχνευθεί σε πολλά εμφιαλωμένα. Ολλανδική μελέτη του 2004 διαπίστωσε ότι το 40 % από 68 μάρκες νερών που δοκιμάστηκαν ήταν μολυσμένα είτε με βακτηρίδια είτε με μύκητες. Σε σύγκριση με το εμφιαλωμένο, το φιλτραρισμένο νερό είναι φθηνότερο, ποιοτικότερο, φρέσκο-τρεχούμενο, πιο βολικό και πιο φιλικό προς το περιβάλλον. Το εμφιαλωμένο νερό χρειάζεται τεράστια παραγωγή πλαστικών μπουκαλιών. Τεράστια μόλυνση! Τα τοξικά και καρκινογόνα συστατικά των πλαστικών μπουκαλιών, όπως οι φθαλικοί εστέρες που χρησιμοποιούνται για να καταστήσουν μερικά μπουκάλια εύκαμπτα, ή το αντιμόνιο,που εκλύεται από το πλαστικό,μπορούν να μολύνουν το περιεχόμενό τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς ή της αποθήκευσης. Το εμφιαλωμένο, είναι ένα στεκούμενο,''κονσερβοποιημένο'' και κατά πολλούς επιστήμονες, ''νεκρό νερό''.Η ετικέτα στα εμφιαλωμένα αναγράφει ότι ''πρέπει να διατηρείται σε σκιερό & δροσερό μέρος,σε θερμοκρασία μέχρι 18 βαθμούς Κελσίου. Πώς μεταφέρονται ;Πού αποθηκεύονται; Τέλος, αν υποθέσουμε ότι το εμφιαλωμένο είναι καθαρό νερό, θα πρέπει να πίνετε εμφιαλωμένο,να μαγειρεύετε με εμφιαλωμένο, να ξεπλένετε τα προϊόντα που πρόκειται να καταναλώσετε με εμφιαλωμένο. Αναλογίζεστε το κόστος;

 

04. Πώς να μάθω τι περιέχει το νερό του σπιτιού μου;

Μία απάντηση θα ήταν να κάνετε χημική ανάλυση. Κανένας όμως δεν σας εγγυάται ότι τα αποτελέσματα της ανάλυσης που κάνατε ''σήμερα'', θα είναι τα ίδια και μετά από μία βδομάδα,ένα μήνα ή ένα χρόνο! Οι αναλύσεις κοστίζουν. Τί ανάλυση νερού θα κάνετε; μικροβιολογική; χημική; και για ποιους ρυπαντές; υπολειμματικό χλώριο; νιτρικά; αρσενικό; βαρέα μέταλλα; ραδιενεργά; Με άλλα λόγια, δώστε μία λύση με ένα αξιόπιστο σύστημα καθαρισμού του νερού, έτσι ώστε να διασφαλίσετε, όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία της οικογένειά σας από το νερό!

 

05. Μπορούν, ακόμη και μικρές ποσότητες ρυπαντών του νερού να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία μας;

Και βέβαια ναι! Βραχυπρόθεσμα, μόνο οι βιολογικοί ρυπαντές (βακτηρίδια, ιοί κτλ) έχουν άμεσο αντίκτυπο στην υγεία μας. Μακροπρόθεσμα,όμως,ακόμη και απειροελάχιστες ποσότητες πόσιμου νερού με χημικούς ρυπαντές, μπορούν να δημιουργήσουν πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας, δρώντας αθροιστικά.

 

06. Συνηθίζεται οι άνθρωποι να αρρωσταίνουν από το νερό;

Βεβαίως! Σύγχρονες στατιστικές μελέτες δείχνουν ότι 80% των ασθενειών μεταδίδονται με το νερό (''υδατογενείς ασθένειες''). Σύμφωνα με τον Παστέρ (Pasteur), «πίνουμε το 90% των ασθενειών μας''.

 

07. Πώς να επιλέξω το κατάλληλο φίλτρο;

Ανάλογα με τους ρυπαντές που θέλετε να αφαιρέσετε και τα ποσοστά διασφάλισης που ζητάτε για την οικογένειά σας, επιλέγετε το ανάλογο φίλτρο ή σύστημα! Ρωτείστε για τις προδιαγραφές, τις πιστοποιήσεις,την εγγύηση, τη διάρκεια ζωής των φίλτρων και τη χώρα προέλευσή τους.

 

08. Από που να προμηθευτώ το φίλτρο μου;

Σίγουρα από μία εταιρεία που γνωρίζει καλά τη δουλειά της! Από μία εταιρεία που εφαρμόζει όλες τις σύγχρονες και εγκεκριμένες μεθόδους επεξεργασίας νερού και όχι από κάποιον που πουλάει ένα φίλτρο και προσπαθεί να σας πείσει ότι μόνο το δικό του είναι το καλύτερο. Από μία εταιρεία που εισάγει και όχι από μεταπωλητές και ντήλερς. Από μία εταιρεία που ασχολείται μόνο με την επεξεργασία νερού και δεν ''μπερδεύεται'' με πολλά! Από μία εταιρεία που διαθέτει πολυετή εμπειρία στην επεξεργασία νερού.

 

09. Τί είναι τα φίλτρα νερού ''αντίστροφης όσμωσης'' για το σπίτι;

Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης παράγουν εξαιρετικά καθαρό νερό αναγκάζοντας το προς επεξεργασία νερό να περάσει μέσα από μια ημιπερατή μεμβράνη, η οποία έχει πολύ μικρούς πόρους (τρύπες) φίλτρανσης (0,0001 micron). Η μεμβράνη επιτρέπει μόνο στα μόρια του καθαρού νερού (και σε μερικά άλατα) να περάσουν. Έτσι, το καθαρό νερό οδηγείται για πόσιμο ενώ το υπόλοιπο με τους ρυπαντές πάει στην αποχέτευση. Πρόκειται για μία εντελώς φυσική μέθοδο η οποία δεν προσθέτει τίποτα στο νερό, ούτε δημιουργεί υποπροϊόντα ή κατάλοιπα. Από τους ανεξάρτητους, διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με την υγεία και την πιστοποίηση φίλτρων νερού (NSF, EPA, WATER QUALITY ASSOSIATION κτλ.), θεωρείται ως ''η άριστη διαθέσιμη τεχνολογία'' για την επεξεργασία νερού και την (νιτρικά, αρσενικό, εξασθενές χρώμιο, βακτήρια κτλ) από το νερό. Τα οικιακά συστήματα αντίστροφης όσμωσης αποτελούνται από 1-2 προφίλτρα στερεών πολυπροπυλενίου και από 1-2 φίλτρα ενεργού άνθρακα,ανάλογα με την περίπτωση,πριν από την μεμβράνη.Αυτά τα φίλτρα έχουν σκοπό να καθαρίσουν το νερό,όσο το δυνατόν καλύτερα,πριν πάει στην μεμβράνη. Μετά την μεμβράνη υπάρχει και ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα για ένα τελικό ''ραφινάρισμα''. Στην Hydragcom,εδώ και χρόνια, που επεξεργαζόμαστε ακατάλληλα νερά σε πολλές περιοχές της χώρας μας, συμπληρώνουμε τα συστήματά μας και με επιπλέον στάδια φίλτρανσης, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα της μεθόδου να είναι 100%, ακόμα και για ''άκρως ακατάλληλα'' νερά.

 

10. Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα από την χρήση ενός συστήματος αντίστροφης όσμωσης για το σπίτι;

Καταρχήν έχετε ασφαλές και καθαρό νερό (''πιο καθαρό, δεν γίνεται''!) για όλη την οικογένεια, για να πιείτε, να μαγειρέψετε και να πλύνετε τα προϊόντα (λαχανικά, κρεατικά, φρούτα κτλ), που πρόκειται να καταναλώσετε. Κρυστάλλινα & διαυγή παγάκια χωρίς δυσάρεστες γεύσεις & οσμές. Εύγευστα φαγητά & ροφήματα. Μείωση του χρόνου μαγειρέματος (πχ στα όσπρια) και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας. Καλύτερη λειτουργεία του οργανισμού σας.

 

11. Σε τι διαφέρει ένα σύστημα αντίστροφης όσμωσης από τα άλλα φίλτρα, για οικιακή χρήση;

Όπως είπαμε και παραπάνω (βλέπε ''τι είναι αντίστροφη όσμωση''), η τεχνολογία των συστημάτων αντίστροφης όσμωσης περιλαμβάνει ένα σύνολο φίλτρων (συνήθως 5 ή και παραπάνω), που το καθένα κάνει τη δικιά του δουλειά. Έτσι υπάρχει ένα φίλτρο πολυπροπυλενίου που κατακρατεί στερεά, φίλτρα ενεργού άνθρακα που κατακρατούν χλώριο και χημικά και τέλος μια ''σωστή'' μεμβράνη, με εκπληκτικά αποτελέσματα!

 

 

12. Μπορούν τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης να αφαιρέσουν βακτήρια & ιούς;

Και βέβαια ναι (φτάνει να προέρχεται από αξιόπιστο αντιπρόσωπο για να χρησιμοποιεί ανάλογα υλικά)!

 

13. Όλα τα φίλτρα αντίστροφης όσμωσης είναι ίδια;

Όχι, σε καμιά περίπτωση. Υπάρχει διαφορά τιμής και ακόμα πιο μεγάλη διαφορά ποιότητας!

 

14. Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά ενός συστήματος αντίστροφης όσμωσης για οικιακή χρήση;

Πρώτα απ' όλα τα φίλτρα του και ειδικά η μεμβράνη (που είναι η ''καρδιά'' του συστήματος), να είναι πιστοποιημένα (NSF-FDA). Η χώρα προέλευσης να είναι η ΗΠΑ (ή κάποιος επίσημος αντιπρόσωπός τους) και όχι κάποιο κινέζικο αντίγραφο. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι η αντίστροφη όσμωση που θα επιλέξετε θα συμπεριφέρεται, όντως, σαν αντίστροφη όσμωση. Να αντιπροσωπεύεται από εταιρεία με πολυετή εμπειρία, που ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με την επεξεργασία νερού (αν η εταιρεία έχει και εμπειρία από βιομηχανικές εφαρμογές,ακόμη καλύτερα) και όχι με απορρυπαντικά,κατσαρόλες, σκούπες, οδοντόκρεμες κτλ. Επίσης αν η εταιρεία από την οποία θα προμηθευτείτε εισάγει η ίδια, ακόμα καλύτερα. Φροντίστε να προμηθευτείτε από εταιρεία και όχι από ''πλανόδιους'' ντήλερς,που δουλεύουν (συνήθως) με τη ''μέθοδο της πυραμίδας'', ανεβάζοντας υπερβολικά την αξία του προϊόντος. Ρωτείστε για την εγγύηση και τι περιλαμβάνει.

 

15. Τι προκαλεί τους μπλε/πράσινους λεκέδες στα υδραυλικά & στα είδη υγιεινής;

Ο μπλε/πράσινος χρωματισμός συμβαίνει όταν το νερό είναι όξινο / διαβρωτικό. Ο χρωματισμός είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης των σωληνώσεων χαλκού.

 

16. Τι προκαλεί τους καφέ/κοκκινωπούς λεκέδες στα είδη υγιεινής;

Τα καφέ-κόκκινα στίγματα υποδηλώνουν, συνήθως, την ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων σιδήρου στο νερό. Υπάρχουν πολλές μορφές σιδήρου (βλέπε αποσιδήρωση-απομαγγανίωση), στο νερό. Μπορεί, επίσης, να οφείλονται και στην παρουσία λάσπης (κοκκινόχωμα-άργιλος).

 

17. Τι προκαλεί τα μαύρα στίγματα στα είδη υγιεινής;

Τα υψηλά ποσοστά ύπαρξης μαγγανίου στο νερό μπορούν να προκαλέσουν μαύρα στίγματα (βλέπε αποσιδήρωση-απομαγγανίωση).

 

18. Το νερό μου έχει άσχημη μυρωδιά, γιατί;

Η άσχημη μυρωδιά του νερού σας, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Μερικοί από αυτούς είναι, η υπερβολική χλωρίωση (συνήθως σε πόλεις), η ύπαρξη μικροβιακού φορτίου, η αποσύνθεση ύλης, η παρουσία σιδήρου & υδρόθειου (μυρωδιά σαν κλούβιο αυγό), συνήθως σε νερά γεωτρήσεων κ.α. Στη Hydragcom, έχουμε την εμπειρία να δώσουμε οικονομικές & αποτελεσματικές λύσεις, σ' όλα τα παραπάνω προβλήματα!

 

19. Γιατί το νερό μου έχει αλμυρή γεύση;

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα παραθαλάσσια μέρη. Είναι αποτέλεσμα της εισόδου θαλασσινού νερού στον υδροφόρο ορίζοντα. Στη Hydragcom αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με λύσεις, είτε τοπικά στην κουζίνα (για πόσιμο, μαγείρεμα κτλ), είτε κεντρικά για όλο το σπίτι, είτε ακόμα για ολόκληρο οικισμό.